Ogrevanje

Od različnih sistemov ogrevanja so nekateri poznani že lep čas in so eni najbolj uporabljanih ter tudi preizkušenih, na primer sistemi centralnega ogrevanja, spet drugi pa si zaradi svoje praktičnosti ali odličnih karakteristik svoj položaj na tržišču šele utirajo. Ne glede na vrsto vsi stremijo k temu, da omogočajo kakovostno in praktično ogrevanje hiše.

Najbolj preprosta oblika za ogrevanje objektov je nedvomno centralno ogrevanje. Omogoča, da nek medij (npr. vročo vodo), segrejemo na enem mestu in jo nato s pomočjo sistema cevi razpošljemo po hiši, kjer oddaja toploto in ogreva prostore. Peči, s katerimi se medij segreva, obstaja več vrst in temeljijo na različnih tehnologijah. Temeljijo na ogrevanju s pomočjo energentov: kurilno olje, biomasa, plin … Kateri je najprimernejši, je odvisno od različnih dejavnikov, prav tako to velja za celotno projektiranje centralnega ogrevanja.

Toplotne črpalke delujejo po principu sprejemanja toplotne energije iz okolja in oddajanja le-te v ogrevanih prostorih, pri čemer izkoriščajo naravni toplotni zbiralnik okolja. Kot energetski viri se lahko uporabljajo talna in površinska voda, zemeljska toplota, sončna energija in zunanji zrak. Taka oblika ogrevanja stanovanjskih in drugih objektov predstavlja varčno ter okolju prijazno ogrevanje

Solarni sistemi se uporabljajo za segrevanje tople vode in ogrevanje objektov. Aktivna oblika izkoriščanja sončne energije spada med obnovljive vire energije. Princip delovanja je preprost, seveda ob pomoči kompleksnih rešitev sodobne tehnologije. Sončna energija se preko kolektorjev distribuira v sistem, kjer neposredno ogreva sanitarno vodo. Kadar je zmogljivost sončnih kolektorjev zmanjšana, se v hranilniku vklopi električni grelec in dogreje vodo do vnaprej nastavljene temperature. Prednosti uporabe solarnih sistemov so številne, med drugim: koriščenje obnovljivih virov energije, ekonomičen način ogrevanja ter vedno večja cenovna dostopnost.

Ob vsej pestrosti različnih sistemov za ogrevanje se je le stežka odločiti za tisto pravo. Ko odločitev že sprejmemo, pa nas čaka še zahtevno projektiranje vgradnje samega ogrevalnega sistema. Zato je prav, da se takšnega projekta loti strokovnjak. V našem podjetju vam nudimo strokovno pomoč s svetovanjem in hitro montažo ter servisiranje centralnih inštalacij, sistem centralnega ogrevanja pa vam lahko tudi dobavimo in strokovno montiramo. V okviru vizije »Dolgoletne izkušnje in dobre reference« se usmerjamo k zagotavljanju kakovostnih storitev ob močni strokovni podpori, upoštevanju dolgoletnih izkušenj naših mojstrov ter z močno podporo s strani kakovostnih blagovnih znamk, katerih izdelke uporabljamo.

Kontakt

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.
Več o piškotkih.